Egri AK az újságban

Újságcikkek

Vészjelzés az Egri Asztalitenisz Klubtól

Az egy éve tartó járványhelyzet miatt a HRT Spedition Egri Asztalitenisz Klub anyagi helyzete kritikussá vált.

- Az önkormányzattól semmilyen ígéretet nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy idén lesz támogatás - közölte az egylet vezetőedzője, egyben az NB I-es csapat játékosa, Pálosi Balázs. - Hónapok óta nem tudunk nyitva tartani csak a versenysportolók részére, ezért a tagdíj bevételünk is töredéke az egy-két évvel ezelőttinek. Az edzőtáboroztatás is gyakorlatilag egy éve szünetel, illetve a jelenlegi helyzetben új szponzor bevonása is reménytelennek tűnik. A célunk az lenne, hogy elkerüljük a szakmai stáb leépítését és az edzések minőségének romlását.

Pálosi Balázs és az elnökség tagjai ezért kérést fogalmaztak meg: akinek lehetősége van, hogy anyagiakkal támogassa a klubot, az jelezze feléjük vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.
Az edző elérhetőségei, telefon: 06-209557-738, e-mail: egriasztalitenisz@gmail.com

Értékes Timafalvi Gergő első felnőtt bajnoki érme

Bronzérmet szerzett a Gödöllőn rendezett felnőtt országos bajnokság férfi egyes versenyszámában Timafalvi Gergő. A HRT Spedition Egri AK 23 éves korosztályos válogatott játékosa először jutott ilyen magasságba.

- Országos egyéni felnőttversenyen eddig ez a legjobb eredményem - mondta a Hírlapnak Timafalvi Gergő. - Kiemelkedően fontos ez számomra, ugyanis Magyar Bajnokságról beszélünk, ami hazai viszonylatban a legrangosabb eseménynek számít. Igaz, ezúttal a hazai mezőny elitjének nagy része hiányzott, de így sem volt egyszerű bekerülni a legjobb négy közé. Szerencsém volt a sorsolással, mert a csoportból feljutva a főtáblán két verhető játékossal találkoztam, akiket sikerült legyőzni.

- A tizenhat között Baranyai Domonkos (Celldömölki VVSE), a legjobb nyolcban pedig Terék Norbert (BVSC-Zugló) sem tudott ellenállni Timafalvi Gergőnek. Mindkét ellenfelét 4:1-re verte. Az elődöntőben aztán a tőle erősebb, válogatott Lakatos Tamással (KSI SE, ill. Amiens STT - francia) mérkőzött.

- Úgy éreztem, hogy jól megy a játék, azonban ellenfelem nagyon összeszedetten teljesített és jó taktikát játszva győzött le. Pici hiányérzetem azért maradt, mert szerettem volna nyerni egy-két szettet. Jó lenne legalább arra a szintre eljutni, amit Lakatos képvisel és azon dolgozom, hogy ezt a célt minél hamarabb elérjem.

Az Egri AK első számú játékosa a következő szezonban a csákváriak extraligás csapatában pingpongozik majd. Ettől függetlenül Egerben edz és edzősködik. Ha minden jól megy, akkor hamarosan államvizsgázik és hivatalosan is edzőnek számít majd.
A másik egri játékos, Bedő Norbert nem jutott tovább a csoportjából.

Timafalvi Gergőt csak a verseny első és második kiemeltje, azaz Szudi Ádám és Lakatos Tamás előzte meg. Három játszma után 2:1-re még Szudi vezetett, ám a következő három szettben, ha kicsivel is, de Lakatos volt a jobb, így 2016 után másodszor ünnepelhetett egyéni ob-aranyérmet.

- A legutóbbi három magyar bajnokságon Ádámtól kaptam ki, ma viszont fejben egyben voltam, ez hiányzott szerintem az előző összecsapásainkon - fogalmazott Lakatos Tamás a magyar szövetség honlapjának. - Úgy gondolom, ezen a versenyen elvárás volt tőlünk, hogy mi játsszuk a döntőt. Nagyon örülök ennek a bajnoki címnek. Remélem, hogy ezután többet játszhatok a válogatottban is.

Timafalvi Gergő 47 meccsén 44 győzelmet aratott

Még nem ért véget a NB I-es bajnokság, ám a HRT Spedition Egri AK csapatának vezetőedzője már vont egy rövid mérleget a 2020/21-es szezonról.

- Évtizedek óta nem volt ilyen eredményes, saját nevelésű játékosa a klubnak, mint Timafalvi Gergő - mondta Pálosi Balázs. - Csapatunk legjobbja játékerőben egy-két éven belül utolérheti a kiemelt, négy-öt fős válogatott keret tagjait. A klubnak nagyon nagy feladatot jelent megoldani Gergő és Bedő Norbert számára az edzőpartner kérdést.

Timafalvi a Magyar Asztalitenisz-szövetség játékos teljesítménylistáján a második helyet foglalja el 47 mérkőzésen aratott 44 győzelemmel, ami 93,91 százalékos eredmény. Csupán a SZERVA SE asztaliteniszezője, Bátorfi Zoltán előzi meg 18/17-es 94,44 százalékos mutatóval.

- Az Egri AK a járványhelyzet miatt anyagilag nagyon nehéz helyzetbe került, de megpróbáljuk átvészelni az elkövetkezendő egy-két évet - folytatta Pálosi Balázs.

- Nem szeretnénk sem edzőt, sem játékost, sem edzőpartnert elveszíteni. "Tima" helyzete kicsit más, ő jövőre játékosként az Extraligában folytatja, de a felkészülést Egerben végzi és délutánonként a megyeszékhelyen és Andornaktályán segédkezik az utánpótlás-nevelésben. Saját játékosaim megítélésében nagyon kritikus vagyok, de amit "Tima" január óta az asztalnál letett, az előtt le a kalappal. Az idei évben szépen fejlődött az NB I-es csapat U21-es játékosa, a még csak 18 éves Bedő Norber, továbbá a 15-16 éves korosztályban Lamport Mátyás és Orosz Illés.

A klub az utánpótlás-nevelésben új kezdeményezést próbált ki, ami eddig sikeres kísérletnek számít.